Nieuws

Nieuws
Imex Racing: Missie volbracht
Imex Racing: Missie volbracht

Na twee wedstrijden met lege handen bereikten we in de Hellendoorn Rally niet alleen de finish, maar stonden we weer op het podium!

Fabory Rallyteam moe maar voldaan
Fabory Rallyteam moe maar voldaan

Na een voorzichtige start op de vrijdagavond, wist het FABORY Rallyteam zaterdag opnieuw het voor hun maximaal haalbare aantal punten voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap binnen te slepen

Geslaagde inhaalrace Rally Team Brabant
Geslaagde inhaalrace RT Brabant

De afgelopen weekend verreden Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally werd een grote inhaalrace voor Rally Team Brabant.

Enerverende Hellendoorn Rally Team Kleinjan
Enerverende rally Team Kleinjan

Het was een weekend om snel te vergeten voor Team Kleinjan.

Leo van der Eijk pakt winst in Hellendoorn
Van der Eijk pakt winst in Hellendoorn

KNAF Talent First-rallytalent Leo van der Eijk en zijn navigatrice Annemieke Hulzebos hebben tijdens de 32ste Hellendoorn Rally op mooie wijze de Nissan 350Z Challenge op hun naam weten te schrijven.

Hartog Rallysport wint in Hellendoorn
Hartog Rallysport wint in Hellendoorn

Het team van Hartog rallysport heeft afgelopen weekend de klasse H15 in de Hellendoorn rally gewonnen

Goede comeback van Deijne in Hellendoorn
Goede comeback Kevin van Deijne

Voor Kevin van Deijne was de mooiste afspraak op de rallykalender extra speciaal, want na een vervelende handblessure kon hij dit weekend voor het eerst weer achter het stuur van zijn Ford Fiësta R2 kruipen.

Ereplaatsen voor VM Motorsport
Nijhof publieksmagneet in Hellendoorn
Ochse scoort 100 punten in Hellendoorn
Kuipers zet de toon in Hellendoorn
Fabory Rallyteam op jacht naar punten
Voorbeschouwing Hellendoorn Rally
RTB gaat op titeljacht in Hellendoorn
Fiesta Trophy van start in Nederland
1 / 3

Dennis Kuipers onverslaanbaar in Hellendoorn

Dennis Kuipers heeft tijdens de 32ste Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally zijn goede start op vrijdagavond omgezet in een overwinning. Kuipers was heer en meester dit weekend met de Ipatec Fiësta WRC en liet alle concurrenten achter zich. Peter van Merksteijn jr. pakte de 2de plaats met de Citroën DS3 WRC en Jeroen Swaanen wist na een lastige rally de 3de plaats veilig te stellen.

Dennis Kuipers had op vrijdagavond al een grote stap gezet naar een goed resultaat, maar er stonden op zaterdag nog 10 lastige en uitdagende proeven te wachten op de equipes. Jeroen Swaanen reed met de op papier snellere 2 liter Citroën C4 WRC en kon mischien bij daglicht het verschil gaan maken. Swaanen werd geteisterd door problemen met de auto en kon de aanval op Kuipers niet echt inzetten. Peter van Merksteijn jr. moest wennen aan de 1.6 liter Citroën DS3 op de proeven rondom Hellendoorn, maar kwam steeds beter in zijn ritme. Mede door het tijdverlies van Swaanen wist van Merksteijn de 2de plaats over te nemen en reed het 2de gedeelte van de rally erg sterk.



Achter de drie koplopers was het Bernhard ten Brinke die het tempo nog enigzins kon bijhouden. Het gat naar de nummer 5 in het klassement, Edwin Schilt, was groot en mede hierdoor kon ten Brinke zich focussen op Swaanen en een eventuele podiumplaats. Ten Brinke profiteerde maximaal van de problemen van Swaanen en liep langzaam maar zeker in. Edwin Schilt was in een mooie gevecht gewikkeld met zijn teamgenoot Mark van Eldik om plaat 5 in de rally, maar van Eldik kon, na 2 jaar afwezigheid, het tempo nog niet helemaal volgen. Toch was het een genot om van Eldik op zijn vertrouwde manier over de proeven te zien gaan en ook het publiek genoot van de Subaru Impreza WRC S12b. Bob de Jong zat een paar seconden achter van Eldik op plaats 7 en kon pas op de laatste proef van Eldik voorbij.



De laatste 3 proeven van de rally leken nog spannend te worden aan kop want van Merksteijn jr. liep aardig in op Kuipers, maar de Ipatec equipe hield het hoofd koel en pakte uiteindelijk met 10.5 seconden voorsprong zijn eerste overwinning in Hellendoorn. Van Merksteijn jr. werd 2de met de Citroën DS3 WRC, voor Swaanen met de Citroën C4 WRC. Bernhard ten Brinke kon geen aanval meer inzetten op Swaanen en moest genoegen nemen met de 4de plaats. Edwin Schilt werd 5de voor deJong en van Eldik. Piet van Hoof, Bas van Kamperdijk en Kevin Kooijman maakten de top 10 compleet.



Twee kampioenen in Hellendoorn
In het Nationaal Nederlands Rally Kampioenschap ging de overwinning naar Piet van Hoof met de Paradigit Mitsubishi Lancer Evo 4. Jasper van den Heuvel wist vrijdag en zaterdag het gat naar de kop klein te houden, maar een kapotte turbo zorgde voor veel rook en vertraging. Van den Heuvel viel terug in het klassement en finishte uiteindelijk niet. Kevin Kooijman reed een sterke rally en pakte een mooie 2de plaats in het nationale klassement en finishte als 10de algemeen met de Mitsubishi Lancer Evo X R4. Arjen de Koning werd 3de en pakte hiermee de nationale titel. In de Nissan 350Z Challenge ging de overwinning naar Leo van der Eijk met de Deltion Nissan. Mats van den Brand werd 2de in Hellendoorn en pakte met dit resultaat het kampioenschap in de 350Z Challenge.



Timo van der Marel was ook in Hellendoorn het snelst met de Ford Fiësta R2. Van der Marel won de A6 klasse en wist Martijn Moree met de Citroën C2 achter zich te houden. Kevin van Deijne keerde na een lange handblessure terug in Hellendoorn en moest weer even in het ritme komen. Van Deijne reed een prima rally en finishte als 3de in de A6 klasse en als 2de Fiësta achter van der Marel. Nelis Verkooijen maakte in Hellendoorn zijn debuut met een Fiësta R2. Verkooijen werd 4de in de klasse A6.

 

 

 

RSS News Feed
Uitslag (top 5)
1 [ 1]
Dennis Kuipers 1:27:51,6
Robin Buysmans
Ford Fiesta 1.6 WRC
2 [ 2]
Peter van Merksteijn Jr. +0:10,5
Eddy Chevaillier
Citroën DS 3 WRC
3 [ 5]
Jeroen Swaanen +1:01,8
Bjorn Degandt
Citroën C4 Wrc
4 [ 8]
Bernhard ten Brinke +1:18,1
Michiel Poel
Ford Fiesta RS WRC
5 [ 6]
Edwin Schilt +1:29,5
Lisette Bakker
Subaru Impreza WRC S14
Klik hier voor alle resultaten