Nieuws

Becx klaar voor Nederlandse krachtmeting

Na vijf rally’s in België staat voor Michiel Becx en Kris Botson de eerste Nederlandse rally voor de deur. En natuurlijk staat deze “thuis”-rally rood omcirkeld in de agenda! Na een goede serie in het begin van het jaar, heeft de Vessemse coureur in de laatste twee wedstrijden te kampen gekregen met flinke pech, maar heeft hiermee ook veel ervaring opgedaan in de soms moeilijke en onverwachte situaties die de Belgische rally’s af en toe kunnen bieden.

De Ford Fiesta R5 is inmiddels weer helemaal klaar om de strijd aan te gaan, en met veel supporters langs de mooie proeven rondom Eindhoven, zal het een spannende, maar zeker ook een lange en dus zware rally worden…..

Michiel Becx;
“Ik heb er erg veel zin in.  We hebben met het hele team dit jaar hard gewerkt om de rally sport beter te leren kennen… Daarvoor  hebben we  een aantal wedstrijden in België gereden, en ben ik benieuwd hoe we er in ons tweede rallyjaar voorstaan ten opzichte van de Nederlandse top. Swaanen en van Loon zijn met hun WRC’s uitgeroepen tot top favoriet voor de eindzege. Maar hoe het er daarna uitziet is afwachten…..de proeven in Nederland zijn divers, in sommige proeven zitten waarschijnlijk veel rechte stukken en daar is onze auto met zijn 275pk en een top van 178km/h niet echt voor gemaakt. Maar…….hij heeft wel de remmen en de bochtensnelheid die horen bij een rallyauto van 2015…. en dat zal bij enkele proeven ook zeker zijn vruchten afwerpen. Al met al beloofd het een interessant gevecht te worden om de secondes tussen de R5’s en de Evo’s. Ik ga er samen met kris en het team alles aan doen om ervoor te zorgen dat het “dubbeltje” onze kant op valt…..”

RSS News Feed