Nieuws

Prima derde plaats (groep N) voor Vossen

Onder wisselende weersomstandigheden hebben Henk Vossen en Eddy Smeets in de ELE Rally een negende plaats in het algemeen klassement gescoord. Tegelijkertijd finishten zij als derde in de standaard Groep N-klasse. Het ging er heftig aan toe rond Helmond en Eindhoven, waar plotselinge regenbuien het de deelnemers erg lastig maakten.

Het was al meteen raak op de eerste drie klassementsproeven op vrijdagavond. Het had geregend maar het leek erop dat het wegdek ook weer snel droog zou worden. En dus startte Henk Vossen op gladde slickbanden met een klein beetje ingesneden profiel. Verkeerde keus, zo bleek al snel: “Het was redelijk koud en ik kreeg de banden niet op werktemperatuur. De auto gleed onder het remmen steeds door. Gelukkig niets geraakt maar het kostte ons wel flink wat tijd”, blikte de Limburgse rallycrack terug. De tweede serie van drie proeven ging al een stuk beter, met een puike zevende plaats algemeen als afsluiter. De etappe werd zo op de tiende plaats afgesloten.

Tijdens de zaterdagse etappe was het al niet anders. Het ene moment regen, het volgende een fel zonnetje waaronder het natte asfalt razendsnel opdroogde. Vlak voor de tiende KP leek het weer een natte bedoening te worden, waarop Vossen besloot op intermediate banden te rijden. Die tussenoplossing werkte echter niet want eenmaal bij de proef aangekomen was het wegdek weer kurkdroog geblazen. “Het was weer een omloop van drie proeven, waarbij je tussentijds geen banden kunt wisselen. De intermediates werden veel te heet en smolten als het ware voor de zon weg. Dat kostte niet alleen veel tijd omdat de auto overal ging glijden maar na afloop waren de banden ook totaal weggesleten”, aldus Vossen, die terugviel op profielloze slicks en toen veel betere tijden op de klokken kon zetten. Na zeventien enerverende proeven kwam de Helichem Mitsubishi Evo X als negende over het finishpodium. En daarmee kon tevens een mooie derde plaats in de sterke Groep N-klasse worden opgetekend. Henk Vossen was dan ook goed te spreken over het resultaat. “Er had meer ingezeten als ik qua banden agressievere keuzes had gemaakt. Maar om een auto in een sloot of een op een boom te parkeren omdat je alle kanten op glijdt zie ik niet zitten. Laten anderen dat maar doen. We hebben met dit resultaat in dit hele sterke veld toch weer aangetoond dat we erbij zitten. En dankzij het goede werk van mijn serviceteam heeft de Mitsubishi ook geen klap verkeerd gegeven. Op naar de Vechtdal Rally!”

Uitslag ELE Rally

1. Swaanen/Van Barschot (Ford Fiesta RS WRC), 164 km, 17 kp’s in 1 uur 56.54.1; 2. Van Hoof/Jacobs (Mitsubishi Evo IV) op 50.6; 3. Becx/Botson (Ford Fiesta R5) op 2.20.8; 4. Van Ballegooijen/Findhammer (Mitsubishi Evo X, 1e Gr N) op 3.54.4; 5. Van den Heuvel/Bakker (Mitsubishi Evo X, 2e Groep N) p 4.03.8; 9. Vossen/Smeets (Mitsubishi Evo X, 3e Groep N) op 6.22.9

RSS News Feed