Nieuws

Circuit Shortrally opent rallyseizoen 2013

Op zaterdag 23 februari opent de 3e Circuit Short Rally het nieuwe (short) rally seizoen. Circuit Park Zandvoort is dan voor één dag het middelpunt van de rallysport en zal ook dit jaar weer met zijn compacte opzet en het vele onverhard een trekpleister zijn voor het publiek.Het is nog even spannend wie er zal gaan starten in Zandvoort, maar in de komende weken zal meer duidelijk gaan worden.

Coen Vink en Lisette Bakker schreven de eerste twee edities op hun naam met de Subaru Impreza WRC en wellicht komen ze in 2013 terug om hun titel te verdedigen. Een groot aantal teams gebuikte vorig jaar de compacte rally om ritme op te doen of te testen voor het komende seizoen. De Circuit Short Rally telt mee voor het Nationaal Short Rally Kampioenschap en is voor een hoop equipes een leuke afwisseling. Vooral de uitbreiding van het onverharde gedeelte zorgde in 2012 voor veel positieve reacties van zowel rijders als publiek en ook het rijden op het circuit van Zandvoort in tegenovergestelde richting is een aparte ervaring.

Parcours
Het totale traject voor de Circuit Short-Rally kent een lengte van ongeveer 55 kilometer, waarvan ruim vijftig kilometer als klassementsproef zal meetellen. Naast route op de Heineken Paddock, is ook een groot deel van het bestaande circuittraject in de proeven opgenomen. Beroemde bochten als de Tarzanbocht, het Scheivlak en de Arie Luyendijkbocht zullen in de pace-notes zijn opgenomen. Tevens heeft de organisatie wederom onverharde routes in de derde Circuit Short-Rally opgenomen.

Inschrijvingen
In totaal kunnen negentig equipes zich inschrijven voor de Circuit Short-Rally. De inschrijving staat open voor vrijwel alle auto’s uit de verschillende Nederlandse rallydisciplines. Naast de bekende Groep-N voertuigen, kunnen ook World Rally Cars voor het Short-Rally spektakel worden ingeschreven, alsmede auto’s uit de Mitsubishi Colt Cup, Nissan 350Z Challenge en andere merkenseries, zoals de Peugeot 205 Cup, BMW 325i Challenge en Volvo Original Cup. De inschrijving is geopend vanaf zondag 16 december 2012.

Gratis toegang
Mooie plaatsen in de duinen, paddock of op de hoofdtribune zijn gratis. Voor 10 euro is parkeren op het circuit mogelijk. De 3e Circuit Short Rally is de manier om de rallysport van dichtbij mee te maken. Vanwege het compact opgezette evenement zijn alle proeven te bekijken en is ook het serviceterrein goed bereikbaar. Kijk op www.circuitshortrally.nl voor de laatste nieuwtjes en inschrijvingen of hou www.autosportvision.nl in de gaten voor het laatste nieuws.

Bron:circuitshortrally.nl

RSS News Feed