Nieuws

Voorbeschouwing ELE Rally

Komend weekend staat de 49ste ELE Rally op de kalender en net als voorgaande jaren beloofd het weer een waar spektakel te gaan worden. Voor veel equipes is de rally rondom Helmond een thuisrally en dat zorgt ervoor dat iedereen goed wil presteren. Regerend kampioen, Jeroen Swaanen laat er geen gras over groeien en brengt een Citroën C4 WRC aan de start, terwijl Erik van Loon de strijdt aan gaat met een Ford Focus WRC met de laatste specificaties. Beiden zullen gaan voor een dagoverwinning en nemen met niets minder genoegen. 

Maarliefst 68 equipes staan komend weekend aan de start van de 49ste ELE Rally met Jeroen Swaanen en Rik van Loon als voornaamste favorieten voor de algehele overwinning, maar ook Bob de Jong komt met de Mitsubishi Lancer WRC ´05 richting Helmond. De Mitsubishi is misschien niet zo snel als de C4 of de Focus WRC, maar de Jong wordt toch gezien als serieuze outsider. De Jong heeft een goede start van het seizoen achter de rug en gaat na drie rally´s aan de leiding van het Open Nederlands Rally kampioenschap (ONRK). Nu Dennis Kuipers niet van start gaat tijdens de ELE Rally kan de Jong goede zaken doen voor het kampioenschap.

De 49ste ELE Rally telt ook mee voor het Nationaal Nederlands Rally Kampioenschap (NNRK) en daar gaat Arjen de Koning met de Mitsubishi Lancer EVO X aan de leiding. De Koning zal rondom Helmond goed willen scoren om zo zijn voorsprong in het kampioenschap te behouden, maar er zijn veel kapers op de kust. Kevin Kooijman (Lancer Evo X) en Wouter Ploeg (BMW M1 Coupe) staan resp. 2de en 3de in het kampioenschap en starten komend weekend ook in Helmond. De achterstand van de beide equipes op de nummer 1 is klein en dat beloofd een spannende strijd te worden. Ook Jasper van den Heuvel en Piet van Hoof kunnen met een overwinning dichterbij komen in het klassement en van Hoof kent de proeven op zijn duimpje. 

De ELE Rally is een 2-daags evenement en start vrijdagavond rond 20:00 uur. De equipes rijdens dan 4 klassementsproeven en de laatste zelf in het donker. Op zaterdag staan er nog 15 proeven op het programma en pas diep in de avond zal de eerste equipe weer over het podium rijden. De deelnemers hebben dan 188.97 kilometer op snelheid afgelegd.  De klassementsproeven verschillen iets met vorig jaar, maar tijdens de 5 proeven in de ochtend zal er geen service zijn waardoor de bandenkeuze van groot belang gaat worden. De start en de finish en de service op vrijdagavond zal zich wederom bij de AutomotiveCampusNL bevinden en ook daar zijn de informatiepakketten verkrijgbaar. Op zaterdag verplaatst de service zich naar de MCB terreinen in Eindhoven.

Of de weergoden de eerste dag van de zomer gunstig gezind zijn zal nog moeten blijken, maar dat het komend weekend een spaktakel gaat worden staat al vast. Voor meer informatie over de informatiepakketten en het tijdschema verwijzen we je graag naar www.elerally.nl . Autosportvision zal aanwezig zijn om verslag te doen in woord en beeld. 

RSS News Feed