Nieuws

ELE test voor Kevin van Deijne

Komend weekend staan Kevin van Deijne en Robin Buijsmans met de Ford Fiësta R2 aan de start van de 49ste ELE Rally. Na een succesvolle Sezoensrally wil van Deijne komend weekend het ritme vasthouden en zich optimaal voorbereiden op de volgende ronde in de Fiësta Sport Trophy later deze maand.

Het goede optreden tijdens de Sezoensrally in België heeft van Deijne nog meer vertrouwen gegeven en de Hontec-Motorsport equipe heeft zich prima staande gehouden in het grote Belgische Trophy veld. Zelfs de afstand tussen de ervaren Timo van der Marel wordt steeds kleiner en dat geeft aan dat er veel progressie gemaakt is. Van Deijne kan zich in zijn thuisrally gaan richten op de 3de ronde van de Belgische Ford Fiësta Sport Trophy in Ypres eind juni.

Het feit dat de Hontec-Motorsport equipe zich niet competitief hoeft te focussen op de Trophy houdt niet in dat ze voor spek en bonen mee doen in Helmond. De ELE Rally is een soort van thuisrally, want het Brabantse Zeeland ligt op een steenworp afstand. Mede hierdoor is de wil om goed te presteren natuurlijk aanwezig en ook in de stand om het Open Nederlands Rally Kampioenschap valt er voldoende te behalen. Van Deijne staat na drie ronden op een 4de plaats en kan ook hier de strijd aan gaan met van der Marel, die eveneens met de Fiësta R2 richting Helmond komt.

49ste ELE Rally
De 19 klassementsproeven van de ELE Rally worden verdeelt over twee dagen. Op vrijdag 31 mei in de avond staan er 4 klassementsproeven op het programma. Na tegen middernacht weer in het servicepark aangekomen te zijn begint op zaterdag 1 juni het tweede gedeelte van de rally. 15 uitdagende proeven staan er dan nog te wachten en ook op zaterdag zal er tot diep in de avond gereden worden. De ELE Rally staat bekend om zijn vele onverharde wegen en dat zorgt vaak voor veel spektakel.

Algemene gegevens 49ste ELE Rally Helmond
Aantal kp’s: 19
Totale lengte rally: 542 km
Totale lengte kp’s: 189 km
start 1e deelnemer vrijdag: 19:30 uur
Finish 1e deelnemer vrijdag: 23:30 uur
start 1e deelnemer zaterdag: 9:30 uur
Finish 1e deelnemer zaterdag: 23:30 uur
Ondergrond: asfalt / onverhard 11%
Start: AutomotiveCampusNL Helmond
Finish: AutomotiveCampusNL Helmond
Service: MCB terreinen Eindhoven
Website: www.elerally.nl
 

 




 

RSS News Feed