Nieuws

Bob de Jong leidt ELE na dag 1

Bob de Jong heeft met de Mitsubishi Lancer WRC '05 de eerste proeven van de 49ste ELE Rally als snelste afgelegd. De Jong was op drie van de vier proeven het snelst en kan gaan slapen met een voorsprong op Jeroen Swaanen van 15.2 seconden. Erik van Loon was snel met de Ford Focus WRC '09, maar ging op de laatste proef van de weg en kwam in een greppel terecht. Van Loon verloor veel tijd en haakt helaas af voor de overwinning.

Bob de Jong opende verrassend snel met de Mitsubishi Lancer WRC '05 en wist de eerste proef meteen op zijn naam te schrijven. Swaanen volgde met de Citroën C4 WRC en van Loon zat daar maar 0.1 seconde achter. Op de tweede proef (KP Someren) was de Jong wederom de snelste en Swaanen leek het een beetje rustig aan te doen. Van Loon was snel en pakte de tweede plaats in het klassement. In de avond werden de twee proeven nogmaals verreden en ditmaal was het Swaanen die die 0.1 seconden sneller was dan de Jong en er met de scratch vandoor ging. Van Loon verloor 6 seconden en viel terug naar de 3de plaats.

Op de laatste proef ging het mis voor van Loon. De Ford Focus WRC schoof van de weg en belande in een greppel. Van Loon gaat hier veel tijd mee verliezen en als hij morgen weer aan de start verschijnt is de voorafgaand zo gehoopte strijdt om de titel al snel voorbij. Ook Frits van Eerd ging er op de laatste proef vanaf met de Opel Manta 400. Van Eerd wist de finish te bereiken maar verloor ook veel tijd. Of Bob de Jong morgen bij daglicht de snelle C4 WRC van Swaanen achter zich kan houden is maar de vraag, maar hopelijk maken zij er een mooie strijd van.

RSS News Feed