Nieuws

Wouter Ploeg gaat droom waarmaken

Na het veroveren van de Nederlandse titel Divisie 5 heeft het OVD Groep Rallyteam rond rijder Wouter Ploeg (Ede) en navigator Harm van Koppen (Raamsdonksveer) de afgelopen wintermaanden benut om de uitdagingen voor 2013 te bepalen. Terwijl in de werkplaatsen van Reconsales Autosport in Goor de imposante BMW 1M klaar gemaakt werd voor het aankomende seizoen, bedacht Ploeg een plan om zijn droom tot werkelijkheid te laten worden.

Die droom is een deelname aan de ADAC Deutschland Rallye meetellend voor het WK rally. De meest Nederlandse WK wedstrijd wordt eind augustus verreden in de Moezelstreek rondom Trier, maar met als startplaats Köln. Een andere ambitie bestaat uit de uitdaging om de vierde plaats in het Nationaal Nederlands Rally Kampioenschap (NNRK) van afgelopen seizoen te overtreffen. Na enig puzzelwerk is er voor het OVD Groep Rallyteam een kalender van de persen gerold met een bijzonder drukke opening.

Het is voor mij een droom die we gaan waarmaken", begint Wouter Ploeg zijn uitleg. "Maar we kwamen er al vlug achter dat deelname in augustus alleen mogelijk is als we daarvoor aan minimaal twee wedstrijden van de Deutsche Rallye Meisterschaft hebben deelgenomen." Omdat de ambitie ook in Nederland bij het NNRK en verdediging van de Divisie 5 titel ligt, is de opening van het seizoen zowel voor rijder en navigator, als voor het serviceteam van Reconsales.

"We openen met maar liefst vier rally's in een maand. Vanaf de Tank S Rally is het ieder weekeinde raak omdat we er twee DRM wedstrijden in geplaatst hebben met de ADAC Wikinger Rallye tegen de Deense grens en de ADAC Hessen Vogelsberg Rally net boven Frankfurt. Natuurlijk mag de thuiswedstrijd in Ede waar ik ook hoofdsponsor van ben met de OVD Groep niet ontbreken. Er worden in Ede een paar ontzettend mooie proeven neergelegd", vervolgt Ploeg enthousiast. "Het wordt meteen volle bak voor ons, om ons te verzekeren van de mogelijkheid om in augustus van start te gaan in Duitsland", vult navigator Harm van Koppen aan. Om wat zekerheden in te bouwen, zijn ook enkele wedstrijden onder voorbehoud opgenomen. "Die wedstrijden komen alleen in beeld als het nodig is voor de stand in het kampioenschap", besluit Wouter Ploeg.

RSS News Feed