Nieuws

Bob de Jong wint 50e ELE Rally

Bob de Jong en navigator Kees Hagman hebben afgelopen zaterdag de 50ste editie van de ELE Rally op hun naam geschreven. De equipe wist met de Mitsubishi Lancer WRC op vrijdagavond al de basis te leggen en maakte het zaterdag koel af. De enige echte tegenstand kwam van Jeroen Swaanen met de Citroën C4 WRC, maar ook hij kon de ontketende de Jong niet stoppen. Swaanen werd 2de, voor Erik van Loon met de Ford Fiësta WRC.

Bob de Jong ging op vrijdag sterk van start en schreef 3 van de 4 proeven op zijn naam. Jeroen Swaanen wist de andere proef te winnen, maar keek na de eerste dag tegen een achterstand van 19.4 seconden aan. Voor Erik van Loon werd duidelijk dat een overwinning er dit jaar niet in zou zitten want hij kon de snelle 2 liter WRC's ,zoals verwacht, niet bijhouden en keek na de vrijdagproeven tegen een achterstand van ruim een minuut aan.

De zaterdag werd geopend met de proef op het defensie terrein Strijpse Kampen. Swaanen zette de aanval in en pakte daar 7 seconden terug op de Jong. Ook op kp 6 wist Swaanen seconden terug te pakken, maar de Jong vond het ritme weer terug en hield de schade beperkt. De rest van de dag was het stuivertje wisselen. De ene proef was de Jong sneller terwijl de andere door Swaanen gewonnen werd. Met nog 6 proeven te gaan was het verschil 10 seconden in het voordeel van de Jong en kon Swaanen aan zijn offensief beginnen, maar op kp 15 spinde Swaanen en verloor 15 seconden. De achterstand van 25 seconden zou Swaanen niet meer goed maken waardoor de Jong zeker was van de overwinning. Erik van Loon werd 3de op 3 minuut 44 seconden.



 

RSS News Feed
Uitslag (top 5)
1 [ 1]
Bob de Jong 1:52:14,2
Kees Hagman
Mitsubishi Lancer WRC
2 [ 3]
Jeroen Swaanen +0:35,4
Bjorn Degandt
Citroën C4 Wrc
3 [ 2]
Erik van Loon +3:44,6
Davy Thierie
Ford Fiesta WRC
4 [ 4]
Piet van Hoof +6:02,4
Max Jacobs
Mitsubishi Lancer EVO 10
5 [ 5]
Arjen de Koning +7:00,9
Sander van Barschot
Mitsubishi Lancer EVO 10
Klik hier voor alle resultaten