Nieuws

Nieuws
Dominante overwinning Mats van den Brand
Dominante overwinning Mats v/d brand

Met de 50e editie van de Brabantse ELE Rally die op 13 en 14 juni jl. is verreden in de omgeving van Helmond en Eindhoven heeft Mats van den Brand uit Sint-Oedenrode een schitterende klasse overwinning en eerste plaats behaald bij de Ford Fiesta Sporting Trophy Nederland

Zilver voor Fabory Rallyteam
Zilver voor Fabory Rallyteam

Twintig proeven lang streden afgelopen weekend 77 deelnemers om het eremetaal tijdens de ELE Rally rondom Helmond en Eindhoven.

 

Lastig weekend voor VDZ Racing
Lastig weekend voor VDZ Racing

Dit weekend werd in de omgeving van Helmond en Eindhoven de thuiswedstrijd voor het VDZ Racing Team, de ELE Rally, verreden

Mats v/d Brand wint Fiësta Trophy tijdens ELE
v/d Brand wint Fiësta Trophy tijdens ELE

Mats van den Brand heeft dit weekend de volle winst gepakt in de befaamde ELE Rally die dit weekend in de omgeving van Helmond werd verreden.

Rally Team Brabant knokt zich naar voren tijdens ELE
Rally Team Brabant knokt zich naar voren

Afgelopen weekend werd de 50ste editie verreden van de ELE Rally,natuurlijk ontbrak Rally Team Brabant niet tijdens deze thuisrally.

Van Loon met plezier naar Podium
Van Loon met plezier naar Podium

Tijdens de jubilieumeditie van de ELE Rally hebben Erik van Loon en Davy Thierie de derde plaats behaald.

Bob de Jong wint 50e ELE Rally
Bob de Jong wint 50e ELE Rally

Bob de Jong en navigator Kees Hagman hebben afgelopen zaterdag de 50ste editie van de ELE Rally op hun naam geschreven.

v/d Brand wil schitteren tijdens ELE
Fabory maakt zich op voor thuiswedstrijd
Van Loon wil scoren tijdens ELE Rally
Rally Team Brabant klaar voor 50e ELE
Henk Vossen aan de start 50e ELE Rally
Imex Racing test C4 in ORC Canal Rally

Deltion Autosportklas houdt hoofd koel

Het Deltion Rallyteam verscheen dit weekend met twee auto’s aan de start van de ELE Rally. Kevin Kooijman en Hans van Goor kwamen uit in de Mitsubisi Evo X R4 en Matthias Boon en gastnavigator Hein Verschuuren in een Nissans 350Z. Het was een druk weekend voor de studenten uit de Deltion Autosportklas, die voor het onderhoud van de auto’s zorgen. De rally stond namelijk in het teken van technische problemen.

Kevin Kooijman en Hans van Goor kwamen uit in de R4-klasse. Al tijdens de eerste wedstrijddag hadden de heren problemen met de versnellingsbak, waardoor ze op grote achterstand kwamen. Vrijdagavond en -nacht hebben de studenten uit de Deltion Autosportklas hard gewerkt om samen met hun leraren de problemen te verhelpen. Zaterdag verschenen Kooijman en Van Goor vol goede moed aan de start van de tweede wedstrijddag. Maar ook die dag was het geluk niet voor de mannen weggelegd. Tijdens de 8e proef kreeg de Mitsubishi turbo- en brandstofproblemen. Ze hebben de wedstrijd rustig uitgereden en zijn uiteindelijke 8e in het algemeen klassement geëindigd en 2e in groep Nr4.

Ook Matthias Boon en Hein Verschuuren konden dit weekend niet voluit rijden. Tijdens de eerste wedstrijddag heeft het Deltion Rallyteam volgens reglement 15 minuten extra remote service benut, om de problemen aan het remsysteem te verhelpen. Ondanks deze service bleef de Nissan problemen houden. Net als bij de Mitsubishi Evo hebben de studenten uit de Deltion Autosportklas vrijdagavond- en -nacht keihard gewerkt om de Nissan rijklaar te maken voor de tweede wedstrijddag. En met succes. Boon en Verschuuren wisten zaterdag na 3 proeven de koppositie in de Nissan 350Z Challenge terug te pakken. Boon: “Totdat we tegen een borduur (Belgische woord voor stoeprand) reden, met als resultaat een lekke band.” Ze hebben de wedstrijd uiteindelijk wel uitgereden en zijn 2e in de 350Z Challenge geworden.

Vechtdal Rallysprint
Dit weekend verschijnen Kooijman en Van Goor namens het Deltion Rallyteam aan de start van de Vechtdal Rallysprint. “De studenten doen er alles aan om de Mitsubishi Evo rijklaar te maken. Al moeten ze ’s nachts aan het werk,” aldus Gerald Pleizier, projectleider van het Deltion Rallyteam. De Vechtdal Rallysprint vindt zaterdag 21 juni vanaf de middag plaats. Het serviceterrein is toegankelijk voor publiek en bevindt zich op de parkeerplaats van evenementhal Hardenberg, Energieweg 2 in Hardenberg. Meer informatie: www.vechtdalrally.nl

RSS News Feed